Skriven av 13:38 Ur ruinerna

V vill ge bistånd mot Trump

50 miljoner av det svenska biståndet borde gå till statsfientliga grupper i USA – organisationer som motarbetar presidenten, hans regering och den politik som inte passerar det vänsterliberala filtret. Detta är ett förslag signerat Vänsterpartiet.

Att partiet, som ibland tar av egna pengar (i form av skattefinansierat partistöd) för att understödja terroriststämplade organisationer, vill använda biståndsmiljoner för att attackera USA:s demokratiskt valda regering förvånar ingen.

Varför skulle det?

Sanningen är ju den att svenskt bistånd alltmer går till att understödja olika typer av oppositioner som verkar mot den egna regeringen. Och är det inte pengar direkt till dylika så ställer Sverige politiska krav på mottagarländer, eller öronmärker biståndet till hbtq-projekt, normkritik eller vad som anses viktigt för tillfället. Bland annat finansierar Sverige olika grupper i Ryssland som arbetar mot den landets regering (alltså exakt samma som svenska myndigheter säger att Ryssland gör i Sverige).

V kommer lägga fram idén i partiets förslag till höstbudget. Nu är de dock inte med och förhandlar om budgeten, så det kommer inte bli något av med det. Däremot lyckas de väcka debatt. Man kan önska att SD lärde sig av detta och exempelvis krävde att svenskt bistånd ska gå till vita i Sydafrika. Men det är väl för mycket begärt.

(Visited 972 times, 1 visits today)

Prova tre nummer för 99 kronor!

Få Nationalisten resten av året för mindre än halva priset. Passa på att prova Sveriges enda nationalistiska tidskrift!