Skriven av 11:03 Ur ruinerna

Ekot: “indian” och “eskimå” är rasistiska ord

Det är på det Ekots Facebook som vi får ta del av den skattefinansierade nyhetsförmedlarens åsikter om de två orden. Efter att Ekot rapporterat om nyheten att Triumfglass kritiseras för sin glass “Sitting Bull” (Nationalisten skriver om det här) har debatten tydligen gått varm. Problemet framför alla verkar dock vara att folk som kommenterat använt “rasistiska” ord.

Denna bortrensning och därtill hårda bandage gällande orden faller dock inte väl ut hos läsarna. Ett fåtal rapar upp samma gamla floskler som vi alltid hör, medan majoriteten konstaterar hur vansinnigt det hela är.

Roligast av allt är dock de debattörer som uppmärksammar Sveriges Radio om alla de gånger de själva använde just indian. Ett exempel:

Vi får se om SR är stringenta och öppnar minneshålet på vid gavel, tillika censuravdelningen, så att de ord som INTE är okej en gång för alla rensas ut. För att inte tala om alla rasister som verkar ränna runt på redaktionen och använda de rasistiska orden i tid och otid.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 158 times, 1 visits today)

Prova tre nummer för 99 kronor!

Få Nationalisten resten av året för mindre än halva priset. Passa på att prova Sveriges enda nationalistiska tidskrift!