Skriven av 14:01 Artiklar, Kultur

Låt oss resa en staty…

Det är mycket tal om monument i våra dagar. Det ställs krav att offentliga monument – statyer, väggmålningar m.m. (liksom film och annat som finns i vår offentliga kultur) – ska förstöras eftersom de påstås representera förtryck, anstiftan till förtryck eller bara något som kan verka dåligt. Låt oss ställa upp ett motsatt krav.

UR NATIONALISTEN NR. 5 | Vänsterkrafter och islamistiska krafter har häri lierat sig med de svartas kamp för något de ser som upprättelse. Att symbolen för denna upprättelse, George Floyd, var en fullständigt misslyckad individ, visar det närmast tragikomiska i saken. Han representerade förstörelse av samhället. Därmed resulterar kraven om s.k. upprättelse istället blott i förstörelse.

Man frågar sig också vad vithyad vänster och islamister har med saken att göra. De vill till varje pris synas på barrikaderna och utkräva skam och upprättelse. Men målet med deras kamp är inte den egna gruppens upprättelse, inte heller den allmänna principen om total rättvisa för alla, utan målet är vita människors böjda nackar. Och mörkhyade människors frikort förstås!

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 462 times, 1 visits today)

Prova tre nummer för 99 kronor!

Få Nationalisten resten av året för mindre än halva priset. Passa på att prova Sveriges enda nationalistiska tidskrift!