Skriven av 12:21 Ur ruinerna

Dömda till utvisning får straffrabatt och blir kvar i Sverige

Inte nog med att många utlänningar som döms till utvisning blir kvar i landet av olika skäl, när utvisning finns med i domen är det praxis att fängelsetiden reduceras med 10 till 20 procent. Detta alldeles oavsett om utvisningen blir av eller inte.

TT berättar att mellan åren 2012 och 2019 har minst 10 procent av de utvisningsdömda inte blivit utvisade. Och kan man inte utvisa dem så går det heller inte att låsa in dem. Så de är fria och ute på våra gator och torg.

Det finns flera hinder för gränspolisen att utvisa dömda. Bland annat ljuger många som ska utvisas om sin identitet och sitt ursprung. De kan också få hjälp av asylaktivister som Elin Ersson (som genom att hindra ett flygplan från att lyfta såg till så att en dömd våldtäktsman fick bli kvar i Sverige). Polisen får heller inte utvisa till länder där personen riskerar död eller tortyr. Sedan har vi alla de fall där länderna vägrar ta emot sina medborgare om de inte återvänder frivilligt.

Patrik Engström, nationell chef för gränspolissektionen i Sverige, säger till TT:

– Till många av de här länderna så kan man återvända om man gör det frivilligt. Våra fem problemländer är Irak, Iran, Somalia, Libanon och Eritrea. Till dessa länder kan du återvända frivilligt, men om du väljer att inte göra det har vi väldigt begränsade möjligheter att verkställa det med tvång.

Länderna tar dock gärna emot bistånd av Sverige, vilket fortsätter att komma alldeles oavsett.

Skaran av utvisningsdömda som blir växer hela tiden och det är alltifrån rånare till sadistiska våldtäktsmän och mördare som Sverige fortsätter att husera. Begår de nya brott är det samma visa igen… och igen.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Prova tre nummer för 99 kronor!

Få Nationalisten resten av året för mindre än halva priset. Passa på att prova Sveriges enda nationalistiska tidskrift!