Skriven av 15:45 Artiklar, Sverige

Svenskarna förlorar när “ensamkommande” i Halmstad får fast jobb utan provanställning

I Halmstad bryter man gärna mot lagen om det kan få en eller annan “ensamkommande” att stanna kvar. Svenskarna sätts inte främst.

Kommunallagen är tydlig: “kommuner och regioner ska behandla sina medlemmar lika”. Oavsett vem du är så ska allt ske på samma villkor som alla andra. Tydligt och i linje med “värdegrunden” kan vi antaga. I Halmstad bryr man sig dock inte ett dugg om det, så länge svenskar drabbas i alla fall.

Den första oktober börjar nämligen nya regler för anställningsrutiner att gälla. Tidigare har alla nyanställningar haft en sex månader lång provanställning, nu tas de bort – för så kallade “ensamkommande” som fått stanna på grund av gymnasielagen.

“Ensamkommande” kommer att få fast anställning direkt, om deras kompetens är vad som efterfrågas. Kommunen skriver att om det finns andra med företrädesrätt så ska man först förhandla med facket om det. Enligt uppgift finns inga med sådan rätt i de två fall som är aktuella nu.

Både Moderaterna och Kristdemokraterna är positiva till den nya rutinen. Ann-Charlott Mankell (M) är ordförande hemvårdsnämndens, tycker att den nya rutinen är ”jättebra”. SD:s Andréa Skoglund är dock kritisk och menar att den nya rutinen är orättvis.

Svenskarnas intresseförening Det fria Sverige kallar tilltaget för “etnisk diskriminering” av svenskar skriver i ett uttalande på sin hemsida:

“Vi i Det fria Sverige, det svenska folkets intresseförening, vägrar att acceptera svenskfientligheten, var den än visar sitt fula tryne. Halmstads kommun har nu aktivt tagit ställning för diskriminering av svenska arbetare, och har därmed förlorat all rätt att företräda svenskarna.”

Föreningen skriver vidare:

“Vi uppmanar alla svenskar att kontakta ansvarig politiker, kristdemokraten Ella Kardemark, och förklara för henne varför svenskfientlighet är oacceptabelt. Självklart ska detta göras civiliserat och på hövligt vis, något annat anstår inte fria svenskar.”

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 164 times, 1 visits today)

Prova tre nummer för 99 kronor!

Få Nationalisten resten av året för mindre än halva priset. Passa på att prova Sveriges enda nationalistiska tidskrift!