Skriven av 09:21 Artiklar, Krönika

Bryt medias kontroll över dina tankar

I samhällsdebatten får vi ofta lära oss hur man ska se på politiken. Man ska inte ställa grupp mot …

UR NATIONALISTEN NR. 8 | Jag brukar emellanåt försöka att koppla bort mediebruset. Någon tv har jag inte haft på många år. Jag prenumererar inte heller på någon dagstidning. Men jag är väl osunt mycket inne på sociala medier och där forsar nyhetsrapporteringarna över mig. Jag försöker att inte fastna i någon bubbla och följer därför gärna meningsmotståndare för att förstå hur de ser på omvärlden och ständigt pröva mina egna slutsatser mot andras. När jag kör bil har jag också gärna radion på och emellanåt står tv:n på jobbet och sänder ut nyhetsmorgon. Så även när jag undviker sociala medier så tränger sig omvärlden på. Men jag försöker koppla bort, låta bli att tänka och framförallt inte jämföra eller ställa grupp mot grupp. Jag lyckas inte med det heller.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 184 times, 1 visits today)