Skriven av 09:46 Artiklar, Kultur

Katastrof eller inte – var förberedd

Nyligen fanns inte kris eller krig på dagordningen. Idag är det andra tongångar. Folk är oroliga. S…

UR NATIONALISTEN NR. 8 | Det verkar ju onekligen som att våra europeiska folk är inne i en cyklisk tillvaro där våra samhällsbyggen lever liv precis som vi själva med födsel, ungdom, mognad, ålderdom och död. Sedan (vilket vi inte vet om oss själva dock) återfödelse. Observationer av detta historiska faktum gav filosofins den eviga återkomsten och allt som följde därefter. Det är ingen ny tanke, inte heller är den dum.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 242 times, 1 visits today)