Skriven av 14:25 Ur ruinerna

Lås in dem och dränera träsket…

Donald Trumps ord gick varma för fyra år sedan inför presidentvalet 2016: “Lock’em up and drain the swamp”. Han menade att han ville låsa in ”crooked” Hillary Clinton och andra fifflare (eller åtminstone skrämma dem lite) samt dränera träsket, d.v.s. sopa rent i den djupa statens skumma korridorer. Fraserna går inte lika varmt på hans valframträdanden det här året inför valet den 3 november. Men han – eller oftare publiken – drar dem ändå ibland. Eller så lägger han fram saken lite annorlunda, att han minsann inte är någon vanlig politiker som bara sitter av tid och ”cashar in”, d.v.s. en korrupt figur som är del av den djupa staten. I år är det budskapet adresserat till framför allt Joe Biden, som på rent sossemanér har varit aktiv politiker i 47 år.

De svenska etablissemanget håller förstås till 99 procent på Joe Biden i valet. Till mycket beror det på att trycket är enormt, att man måste tycka illa om Trump och republikanerna. Det visar i sin tur hur osjälvständiga, dumma och fega våra politiker, journalister, kändisar etc är. Att ha en egen tanke eller åtminstone lite nyanser – vilken fårskalle som helst förstår att medias utfall mot Trump inte kan stämma, han kan inte göra fel i allt, t.ex. när han bidrar till fred om inte annat – är inget för det svenska etablissemanget.

Men det finns ett mer tryckande skäl till varför de alla avskyr Trump och hans ”lock’em up”. Det är för att de är livrädda för budskapet. Etablissemangets medlemmar har gött varandra och sig själva i lång tid nu. Ibland åker någon dit, t.ex. Mona Sahlin eller Fredrik Virtanen eller Ander Ygeman, men oftast välkomnas personen tillbaka efter en tid på utfrysarbänken. De är således inte det minsta vana vid granskning och tryck, i alla fall inte mer än att det är ganska lätt att reda ut situationen. Vi vill väl inte ha regeringskris eller så!!! De är kort och gott korrupta.

I grund och botten vill de inte ha granskning av verksamheten och framför allt vill de inte ha några konsekvenser av politiskt arbete och opinionsbildning. De ska bara få köra på som de vill. Det är ju någon annan (det förslavade folket) som betalar, även om arbetet är uselt utfört och leder till orättvisor och katastrofala förhållanden. Om någon sedan ändå får lite tryck på sig blir det i regel en spark snett uppåt. Så fungerar demokratin i vår tid, eller med ett populärt uttryck, den djupa staten med all sin korruption.

I det läget kommer en Donald Trump och hojtar ”lock’em up”. Självklart blir de livrädda. De vet ju alltför väl om den situation de befinner sig i, att de verkligen är korrupta, d.v.s. gör att dåligt arbete och ändå får digert betalt och sitter säkert i båten. De vet att Donald Trump har rätt. Men tänk om det dök upp en person i Sverige och hojtade lika friskt som Trump om vårt träsk? Nej, Olle måste motas i grind. Och har gjorts klandervärt i fyra år.

Vem har inte träffat klart intelligenta personer som säger att den där Trump, han är ändå hemsk, hugamej. Så klandervärt har det svenska etablissemanget skyddat sig mot jobbiga typer och fraser. Sådant får inte förekomma på svensk mark. Det har hamrats in i fyra års tid.

Nåväl. Om nu inte Donald Trump blir återvald den 3 november ska jag skriva ett brev till karlen och fråga om han inte kan komma hit till Sverige och säga: ”lock’em up & drain the swamp”.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 116 times, 1 visits today)