Skriven av 07:18 Ur ruinerna

Möte mellan Nyköpings kommun och boende könssepareras

Redan 2018 sa Ingvar Nilsson, nationalekonom och expert på utsatta områden, att området Brandkärr i Nyköping var nära “tippingpoint” på grund av de vanliga orsakerna. Därtill konstaterade han att det politiska styret i Nyköping var “svagt”. Bättre verkar det inte ha blivit sedan dess.

Förutom en dödsskjutning för inte så länge sedan verkar politikerna ha kapitulerat inför hur det fungerar i området. Under de kommande veckorna har kommunen bjudit in boende till möten för att diskutera en framtida satsning i området. Det handlar om tre möten där det ena endast välkomnar män, det andra kvinnor och det tredje, äldre.

Den politiska oppositionen i kommunen är missnöjd och folk i gemen har visat missnöje i sociala medier. Det förändrar dock inget och Torbjörn Olsson (C) står fast vid att uppdelningen är den bästa vägen framåt. Till SVT säger han:

– Vi har ett jämställdhetsproblem i det här området och vi vill höra så många röster som möjligt, även tjejer och kvinnor.

Uppenbarligen är Brandkärr ett av många områden i Sverige som inte längre är Sverige. För är det så att ett område avviker så kraftigt från det normativt svenska som i Brandkärr, då är det inte Sverige utan en bit av Sverige under främmande välde. Det är inte ett “utsatt” område, eller ett “utanförskapsområde” det är ett ockuperat område.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 117 times, 1 visits today)

Prova tre nummer för 99 kronor!

Få Nationalisten resten av året för mindre än halva priset. Passa på att prova Sveriges enda nationalistiska tidskrift!