Skriven av 12:07 Ur ruinerna

Netflix-snusk till domstol

En åtalsjury i Texas, USA, har kommit fram till att Netflix brutit mot lagen då de medvetet spridit “denna otäcka uppvisningen av skrev på ett oklätt, halvklätt eller klätt barn”. Filmen det handlar om är Cuties (Snyggingar) som varit på tapeten.

Sedan Netflix släppte filmen har kritiken mot företaget och filmskaparna varit stenhård och massiv. Både företaget och filmens regissör, Maïmouna Doucouré, slår ifrån sig och menar att filmen i själva verket bekämpar “hypersexualiseringen av barn”. Hittills har de dock inte kunnat ge ett bra svar på frågan varför barnen måste vikas ut i sexuella poser för att uppnå ändamålet? Många tror att det går alldeles utmärkt att göra filmer på ämnet, utan att begå det man säger sig vilja hindra.

Inget rättegångsdatum är satt ännu. Fälls Netflix kommer de få betala upp till 20 000 dollar i böter. Om rätten finner att företaget därtill tjänat pengar på brottet så kan det beloppet mångdubblas. Netflix låter sig inte avskräckas och kommenterar åtalet så här:

”Snyggingar är en social kommentar mot sexualiserandet av barn. Det här åtalet saknar grund och vi står bakom filmen.”

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 179 times, 1 visits today)

Prova tre nummer för 99 kronor!

Få Nationalisten resten av året för mindre än halva priset. Passa på att prova Sveriges enda nationalistiska tidskrift!