Skriven av 16:15 Ur ruinerna

Seger för Trump – Amy Coney Barrett ny domare i HD

Trumps val till USA:s högsta domstol – 48-åriga Amy Coney Barrett – har nu svurits in. Nu kan de konservativa antagligen se fram emot flera årtionden av “kontroll” över landets högsta juridiska instans. Med Coney Barrets tillträde sitter nu sex konservativa domare och tre liberala i domstolen.

Amy Coney Barrett är sjubarnsmor, djupt troende katolik och konservativ på allvar. Hon har tidigare arbetat under domare Antonin Scalia. Allt detta fick liberalerna att gnissla tänder i och med hennes utnämning. På samma gång gläds många konservativa då de hoppas att hon kommer vara hårdare mot aborter och dylikt om sådana fall kommer upp till Högsta domstolen.

Ingen vet dock hur hon kommer rösta. En domare i Högsta domstolen sitter på livstid (om de inte väljer att avgå) vilket gör att de kan följa sitt eget huvud utan att oroa sig för att få sparken av den rådande politiska majoriteten. Detta gör också utnämningen av Amy Coney Barrett till en av Donald Trumps största segrar. Hur det än går för honom vid presidentvalet, så har han sett till att påverka USA:s politik under årtionden framöver.

(Frågan återstår dock om demokraterna, vid en valvinst, kommer att försöka utöka antalet domare i Högsta domstolen för att uppnå jämvikt. Hittills har vare sig Biden eller Harris sagt vare sig eller om den saken.)

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 100 times, 1 visits today)