Skriven av 10:30 Ur ruinerna

Sölvesborg försöker med “flykting”-stopp

Redan förra året ville de styrande i Sölvesborg, det så kallade Samstyret, sätta stopp för att flyktingar placerades i kommunen. Genom att hindra det sätter man sig upp mot bosättningslagen. Förra gången rann allt ut i sanden i och med coronahysterin som slog till.

Nu försöker man igen och i november ska frågan upp till fullmäktige. Denna gång handlar det om 16 stycken “flyktingar” som kommunen ska tvingas ta emot. Men det är inte just dessa 16 det egentligen handlar om. Moderaternas kommunalråd säger till SVT att det snarast handlar om att få frågan prövad innan nästa “flykting”-kris.

Lagen säger nu att Migrationsverket kan tvinga på kommuner “flyktingar” efter eget gottfinnande, medan det förr fanns möjlighet för kommuner att bestämma själva. I och med att lagen gjordes om i samband med den senaste krisen så inskränktes kommunernas makt rejält av staten.

Kort sagt är det mycket bra av Sölvesborg att få frågan prövad. Att staten vågade sig på att inskränka kommunernas självstyre och att det inte ledde till uppror och revolt är dock en skam.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 180 times, 1 visits today)

Prova tre nummer för 99 kronor!

Få Nationalisten resten av året för mindre än halva priset. Passa på att prova Sveriges enda nationalistiska tidskrift!