Skriven av 15:34 Ur ruinerna

Sverige är polariserat Reinfeldt – och din skuld är uppenbar

I TV4 Efter fem säger före detta statsminister Fredrik Reinfeldt att Sverige kan bli polariserat som USA varpå ambitionen att hålla ihop landet försvinner:

– Ja, det följer av polariserade samhällen, där man inte längre delar syn på vad som är verklighet och fakta. Drivs det allt för mycket i sär i sociala medier och i olika delar av landet, då öppnar man för det vi ser här. Då handlar det om att förmedla en bild av sin verklighet till en kärntrupp. Jag hoppas verkligen inte vi ska göra det. För den stund detta kommer in i ett land finns inte längre ambitionen att hålla ihop ett land. Då är ambitionen att tala till sin bas och hoppas att den är större än motståndarens, säger han.

Reinfeldt lyfts ofta fram som expert på det som för tillfället krävs och visar denna gång att han lever i sin egna skyddade värld. Sverige är polariserat där det betyder något, bland folk i gemen. Sjuklövern är vad den är och massmedia med flera håller ihop. Reinfeldt finns också där. Men vanligt folk är långt borta från dem.

Att Sverige drivits till denna punkt beror inte i så liten utsträckning på Reinfeldt själv. Hans politik splittrade landet då han bland annat slöt en uppgörelse med Miljöpartiet för att straffa svenskarna som röstade på SD. Därtill menade han, på fullaste allvar, att allt bra kommit utifrån och att Sverige var invandrarnas land.

Om något drev på polariseringen och hatet mot den politiskt korrekta adeln så var det han. Nej, inte ensam förstås. Och det hade börjat långt innan honom. Men hans uppenbara hat mot Sverige och svenskarna gjorde något med många svenskar – de radikaliserades.

Sverige riskerar inte att polariseras, det är polariserat och det finns ingen återväg från det.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 105 times, 1 visits today)

Prova tre nummer för 99 kronor!

Få Nationalisten resten av året för mindre än halva priset. Passa på att prova Sveriges enda nationalistiska tidskrift!