Skriven av 12:59 Ur ruinerna

Vare sig Hemglass eller tidningsbud är välkomna till Tjärna Ängar i Borlänge

Det har gått långt när man ger sig på glassbilen och tidningsbud, som man gör i Tjärna Ängar i Borlänge.

Hemglass meddelade tidigare i veckan att det är slut med betjäning till Tjärna Ängar i Borlänge. Det som fick bägaren att rinna över var när ett 50-tal “barn” omringade bilen och krävde glass. Hemglass var noga med att kalla det för ett “arbetsmiljöproblem” och absolut inget “rån”.

Tjärna Ängar kallas i folkmun för “Lilla Mogadishu” eftersom det finns en ansenlig skara invandrare från Somalia. Området plågas av otrygghet och kriminalitet av olika de slag och är ett så kallat “särskilt utsatt område”.

Senast på listan över brott är händelsen i natt (natten mot fredagen den 2 oktober) då ett gäng omringade ett tidningsbud och helt sonika rånade honom på bilen. Polisen anträffade bilen övergiven senare men ingen misstänkt finns. Återstår att se om detta också kommer anses vara ett arbetsmiljöproblem.

Den kortsiktiga lösningen är så klart att helt och hållet strunta i området. Ingen glass, inga tidningar, inga affärer etc. Men man gör tvärt om. Trots hot och våld och kriminalitet ska det in i det sista försökas. Gör det istället jobbigt att bo där. Sedan erbjuder vi återvandring.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 148 times, 1 visits today)

Prova tre nummer för 99 kronor!

Få Nationalisten resten av året för mindre än halva priset. Passa på att prova Sveriges enda nationalistiska tidskrift!