Skriven av 09:31 Artiklar, Kultur

Macron, Kurz och Kristersson har fårakläderna på

Macron förklarar krig mot islamister; Kurz vill bekämpa deras ideologi; Kristersson tycks sätta ner…

Visst är det bra att man i Österrike slår till mot muslimer som tros elda på eller förbereda attacker mot samhället och dess medborgare; och visst är det bra att president Macron i princip förklarar krig mot “islamismen”. Och bra är det att Moderaterna här i Sverige i sitt nya program också nämner “islamismen” vid namn, som något som ska tas itu med.

Så bra är det att Sverigevänner klappar händerna och nyper sig i kinderna.

Tittar vi närmare på det hela så visar det sig dock att kindnypandet till trots är det inte mycket att hänga i julgranen. Macron, Kurz och Kristersson (med så många fler) vill ge smärtlindring medan tumören växer till sig, istället för att gå in och operera ut den medan tid finnes.

De talar om integration; de understryker att flyktingar ska välkomnas en masse och de menar att ideologin “islamism” ska bekämpas. Men, inte med ett ord erkänner de att mångkulturen och massinvandringen de facto har lett fram till dagens situation (tillsammans med eviga krig i Mellanöstern framförallt). De erkänner över hövan inte sin egen skuld eller sina föregångares.

Fina ord är allt det är. Macron kommer fortsätta krama sina svarta flyktingbarn och Kurz inte låta yxan gå (han är ju österrikare och då gäller det att väga allt på guldvåg). Kristersson i Sverige vet att fläska på inför valet och Åkesson står som ett barn på julafton och hoppas att tomten ska ge honom en roll i ett “konservativt block”.

Men, inte med ett ord erkänner de att mångkulturen och massinvandringen de facto har lett fram till dagens situation (tillsammans med eviga krig i Mellanöstern framförallt). De erkänner över hövan inte sin egen skuld eller sina föregångares.

Det hade varit okej om Sverigevännerna applåderat, medvetna om fulspelet som pågår. Då hade de kunnat använda möjligheterna som öppnar upp sig nu på rätt sätt. Men vi kan inte överlåta detta arbete åt massan – den är lika dum nu som den alltid har varit. Vår nationella oppositions metapolitiska arbete blir än viktigare nu, när politiska ledare delvis anammar vår retorik och erbjuder extremt dåliga kopior av vår politk. Minns när Angela Merkel proklamerade att “multukulti” var död … och de applåderades vilt. Folk fattade inte vad hon menade och nu vill man väl glömma sin entusiasm.

Det var nästan lättare förr, då alla utom vi var överens om att massinvandring och mångkultur var finemang. Motståndaren var enkel att se. Idag är det mer bedrägligt. Så länge vi inte dras med – utan rider spärr – kommer det hela bli till vår favör till sist. Men då gäller det att vi håller emot. Som vi vet är vägen till helvetet stenlagd med goda intentioner.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 170 times, 1 visits today)