Skriven av 12:03 Artiklar, Kultur

Återställning av steriliseringsoperationer – ett moraliskt dilemma av vikt

Nationalisten har tidigare berättat att att återställning efter steriliseringsoperationer inte längre görs gratis av Karolinska sjukhuset i Huddinge. Män som har stått i operationskön blir förtvivlade av beskedet. Vad kan man dra för moraliska slutsatser av den något bisarra nyheten?

En av många roliga Berglinstrippar (serietecknaren Berglin alltså) inleder med att undra varför man måste ha ett personbevis med sig när man ska sterilisera sig. När sjuksyrran ropar upp Malte svarar en person i väntrummet: ”Eh… brorsan fick ett knäck i Malmö. Jag är här i hans ställe.”

När det skrevs för halvannat decennium sedan var det inga problem att med skojfriskt och snillrikt sinnelag skämta om t.ex. steriliseringar. Nu får man nog, om man drar en dylik vits, transgänget och hela tycka-synd-om-ligan på sig snarast och med dem hela PK-paketet.

För att utmana ödet ser jag följande humoristiska bild framför mig (tyvärr i ord eftersom jag inte kan teckna ens en snögubbe). Som inför ett hallelujamöte á la 2015 står progressiva, klimaträddande steriliseringssugna män i lång kö utanför kliniken. Där säger en till en annan: ”I klimatets namn har jag tagit ett underbart beslut”. I en annan rad lunkar dem som har blivit återställda i kö ut från kliniken. Där säger en nisse: ”Ä, det var inte min grej, liksom, men jag gjorde i alla fall en insats för … ja nåt viktigt.”

(Visited 7 times, 1 visits today)