Skriven av 10:19 Artiklar, Sverige

I AB Sverige vill vuxna ha lekplatser

Om tiden varit ur led så hade det varit en sak. Nu är den inte bara ur led utan fullständigt upp-och-ned, bisarr och dåraktig. Aldrig tidigare har den varit mer sann: känslan av att du vaknat upp och det visar sig att patienterna tagit över dårhuset och låst in de friska på rummen. Detta lämnar dock öppet för stora möjligheter vi måste ta vara på

Så vaknar vi upp till 20-talet och det visar sig börja på samma sätt som 10-talet slutade. Nu har det bara gått en månad så annat var väl inte att vänta kanske. Men jag är nog inte ensam om att känna att denna malström vi befinner oss i går aningen snabbare. Antagligen är det som mest påtagligt för oss som befinner oss i ”flödet” hela tiden. Rubrikerna hastar förbi, rapporter avlöser varandra, debattinlägg fladdrar förbi och folk i gemen anser att deras enradiga budskap på sociala medier är värda att dela med oss andra (bara för att man svarar argt betyder det inte att man gjort ett dyft åt det ena eller andra hållet, det kan vara värt att ta med sig). Informationsflödet är så massivt att unika tankar och den genialitet som alltjämt finns bland människor drunknar i dumheten som kretinerna skvätter kring sig likt en fradgande hund. Jag sörjer genialiteten som aldrig bryter igenom det alldagliga bruset. Ännu mer sörjer jag dock dårskapen som alltid verkar bryta igenom.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 13 times, 1 visits today)