Skriven av 09:16 Ur ruinerna

Nätilska är värdelös

Ännu en film sprids på internet. Nuförtiden går det tretton på dussinet av dem och marknaden för filmer där svenskar (eller andra vita människor) slås sönder och samman verkar aldrig bli mättad. Frenesin sätter in: “dela, dela, dela” frustas det framför datorerna i vårt avlånga land. Därtill de hotfulla och ytterst maskulina kommentarerna som målar ut den onda bråda död som kommer drabba främlingarna. Någon sådan ond bråd död kommer det så klart inte bli tal om. Vi är inte där ännu. Nutida versioner av Harm Wulf eller Michael Kohlhaas ska vi inte räkna med, snarare Alfons pappa i legio.

Tänk om varje arg kommentator som yttrat sig om filmen Samnytt publicerade, med den unga flickan som slogs sönder och samman till ropen ”döda henne wallah” bara reste sig upp och gick ut för att patrullera sina egna områden en masse. Oj vad med svenskar vi skulle få se ute på stan då. Tyvärr verkar det dock vara själva beskådandet som lockar, för som sagt, det kommer nya filmer varje dag: “hade det varit min dotter så hade jag…”. Jovisst.

Skulle det dock ske att svenskar återigen organiserade sig, gick ut på stan tillsammans och helt sonika gjorde livet surt för främlingar som skrotade runt så vet vi hur det skulle låta: “det är inte bra optik” och “det skrämmer bort vanligt folk”. Kanske sant, men vad ska man med “vanligt folk” till om det enda de klarar av är att skriva arga kommentarer och dela med sig av filmer som visar hur vårt folk förnedras och slås sönder och samman?

Det kommer dock komma en reaktion snart nog. Filmer med “oprovocerade överfall” av utlänningar kommer dyka upp, när, för att låna av Kipling, “svenskarna börjar hata”. Återstår att se hur de ilskna kommentatorerna reagerar då.

(Visited 2 times, 1 visits today)