Skriven av 09:59 Artiklar, Sverige

S-Olle har fel: det väsentliga var bättre förr

Den andra februari skrev den socialdemokratiska riksdagsledamoten Olle Thorell på Aftonbladet Debatt att “populisterna” ljuger när de påstår att det var bättre förr. Som argumentation väljer han att ställa upp ett antal halmgubbar, eller helt enkelt ljuga.

Så, vad har Thorell för argument för att det inte alls var bättre förr? Vi tar dem en efter en.

Thorell: Barn dog i sjukdomar som polio och mässlingen.

Thorell har helt rätt. Den medicinska forskningen har gått framåt och idag kan vi bota och behandla massor av sjukdomar vi inte kunde förr. Men är det verkligen detta som “populisterna” menar var bättre förr? Är det ofta Thorell ser folk klaga på att medicinerna var bättre förr? Är antibiotikahatet utbrett på Twitter? Eller är detta bara en halmgubbe från en desperat sosse?

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 14 times, 1 visits today)