Skriven av 14:36 Ur ruinerna

Släpp asylanterna loss

Migrationsdomstolen har givit Migrationsverket på tafsen genom två domar som tolkar om mottagandedirektivet från EU. Nu blir det ännu svårare att ta asylsökande i förvar. De ska vandra runt i frihet på våra gator och torg.

Att just det vid flera tillfällen visat sig vara mycket dumt spelar ingen roll alls, för det är bättre att en utlänning som ska avvisas får vara fri att exempelvis begå brott än att denne kränks genom att hållas inlåst. Karin Gyllenring som grundade av Asylbyrån är jätteglad och säger till SVT:

– Sverige har fått internationell kritik för att folk har suttit i förvar under väldigt långa perioder, det här innebär en skillnad för människor. Överlag tycker jag att bedömningarna gällande människor som sitter inlåsta i förvar är väldigt godtyckliga.

Både från Sverige såväl som internationellt finns det många exempel på främlingar som ska utvisas och som i väntan på verkställande hunnit med både det ena och det andra. I vissa fall har de gjort sådana hemskheter som skulle få dem dömda till döden i hemlandet, varpå de helt plötsligt får starkare asylskäl i Sverige. Att brott inte lönar sig gäller bara för vissa. 

(Visited 3 times, 1 visits today)