Skriven av 10:27 Artiklar, Sverige

Slut på gratis återställande av sterilisering

Karolinska sjukhuset i Huddinge har som enda sjukhus i Sverige erbjudit gratis operationer för män som vill återställa sin sterilisering. Fram tills nu. Strax innan jul fick alla män som stod i kö veta att deras operation blivit inställd.

Allt fler män tar det vansinniga beslutet att frivilligt sterilisera sig. Det är i vissa landsting mer eller mindre gratis och operationen går snabbt. Men att återställa processen är desto mer komplicerat, och dyrt. Upp till 40 000 kronor. Men på Karolinska sjukhuset i Huddinge har det varit gratis och man har utfört 10-20 operationer av detta slag per år med relativt gott resultat. Omkring hälften av patienterna har blivit fäder efter operationen.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 7 times, 1 visits today)