Skriven av 10:03 Krönika, Ur papperstidningen

Dags att ta tillbaka bordsbönen

Att laga mat till sina barn kan vara båda kul och spännande, men ofta är det mest bara otacksamt. Inte imponeras de av att man står i timmar för att få till den perfekta steken, rosta rotfrukter och slå en bearnaise från grunden. En korvmacka däremot kan leda till jubel och kramar. Vi kan knappast kräva av våra barn att de ska ha ett fullt utvecklat smaksinne, men vi kan däremot lära våra barn att uppskatta att de faktiskt får mat så ofta som de får.

UR NATIONALISTEN NR. 2 | Här om dagen lagade jag mat till min familj, något jag gör ganska ofta då jag trivs i köket, och när maten serverades började den sedvanliga teatern från min femåriga son. Det var inte nödvändigtvis det att han inte gillade maten, men det kanske inte var exakt vad han hade önskat sig precis den här gången. Jag kände att han nu var gammal nog för att få höra tacksamhetssnacket. Vi som växte upp på 70- och 80-talet fick höra från våra föräldrar hur vi skulle äta upp vår mat för det fanns nämligen barn i Afrika som inte hade någon mat. Hur det skulle hjälpa dem att vi åt upp vår rotmos förstod jag aldrig, och några svältande afrikaner var knappast det argument jag tänkt framföra till min son.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 25 times, 1 visits today)
Share This