Skriven av 07:37 Kultur, Ur papperstidningen

Edward Dutton och etnocentrismen

För att vara ett folk beskyllda för svårartad ”rasism” är svenskar överlag ganska dåliga på att ens tänka kollektivt. Men vad beror denna oförmåga på och är den permanent? Är man intresserad av det är Edward Duttons nya bok Race Differences in Ethnocentrism en guldgruva.

UR NATIONALISTEN NR. 3 | En av de mest frustrerande egenskaperna hos vår tids svenskar brukar vara oförmågan att se sig själva som delar av en folkgrupp. ”Men vem är egentligen svensk” och ”vi är ju alla invandrare egentligen” är citat man kan stöta på inte bara i politikers retorik utan även i vardagen. För att vara ett folk beskyllda för svårartad ”rasism” är svenskar överlag ganska dåliga på att ens tänka kollektivt. Men vad beror denna oförmåga på och är den permanent? Är man intresserad av det är Edward Duttons nya bok Race Differences in Ethnocentrism en guldgruva.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 258 times, 1 visits today)
Share This