Skriven av 07:40 Artiklar, Krönika

Några ord om familjebildning

Det är bara att erkänna – våra boomers var mycket mognare än dagens unga generation.

Inationalistradion klagade för några veckor sedan en person över våra vänner the boomers. De där klagomålen blir ofta lite skräniga, och argumenten känns något torftiga. Det är onekligen så att 40-talisterna har allehanda brister – liksom alla generationer och personer. Men några viktiga saker i tillvaron var fortfarande levande bland dem.

I nationalistradion, vilken kanal det nu var, berättade personen att hans egen generation (födda på 90-talet eller sent 80-tal) ställer de mest bisarra krav vid val av partner och därmed i längden familjebildning. Inte bara utseende och vanor ska granskas, man ska välja mellan 78 olika personer: vem är snyggast, vem är sötast, vem är roligast, vem är blondast, fräckast, smartast, busigast (vad det nu betyder, ett kvinnligt kodord för något sexuellt, antar jag) o.s.v. Sedan ska det inte bara väljas i egen kammare, nej de 78 olika valen ska stötas och blötas i oändlighet med vänner innan en eventuell början till parbildning kan initieras.

(Visited 6 times, 1 visits today)