Skriven av 11:16 Ur ruinerna

När det inte kostar att stötta

Med jämna mellanrum genomförs undersökningar för att ta reda på hur starkt förtroendet är för partiledarna. Tanken är väl att även om man inte gillar ett partis politik, så kan man känna att partiledaren är mer eller mindre förtroendeingivande. Förvisso svårt att tänka att den egna partiboken och arsenalen av uppfattningar om politiska motståndare inte spelar in, men tanken är god.

Frågan är dock hur Jonas Sjöstedt, avgående ledare för Vänsterpartiet, ska tolka undersökningen i vilken han får rekordstora (40-procentiga) förtroendesiffror (till och med aningen högre än alkoholhalten på den klassiska ryska vodkan Moskovskaya)? 

Ska man vara snäll handlar det om hur han skött det politiska hantverket; vill man vara elak beror det på att han ska avgå. Det kostar ju inget att ha förtroende för en politruk som ämnar tacka för sig.

(Visited 8 times, 1 visits today)