Skriven av 07:51 Kultur, Ur papperstidningen

Traditionell nationalism är det rätta

Naturen har byggt in en ”fiendskap” mellan olika folk och raser eftersom detta är en garant för att de olika folken och raserna skall överleva och fortsätta på vägen mot sin egen potentials mål. Tröstande är det, men inte nog för att slappna av.

UR NATIONALISTEN NR. 2 | En gammal artikel fångade mitt intresse medan jag avsökte internet. ”Här har jag något som bekräftar det jag alltid vetat,” mumlade jag tyst och började läsa. Missförstå mig inte nu, det är inte så att jag alltid söker bekräftelse för mina egna uppfattningar utan snarare tvärt om, jag vill se om någon kan slå mig på fingrarna och övertyga mig om att motsatsen egentligen är den rätta. Tänk hur skönt det skulle vara… man kunde då med gott samvete bli som alla andra jon därute och aldrig mer känna den där bördan på axlarna.

Men så har inte skett hittills och då har jag i alla fall försökt i 25 år.

Nåja, över till artikeln jag fann som handlade om en studie genomförd av amerikanska och brittiska forskare under 2015. Det man kom fram till var att om hjärnan utsattes för en kraftig magnetisk puls så kunde man få personen, som nämnda hjärna tillhörde, att ändra åsikt (tillfälligtvis i alla fall) om olika saker.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 433 times, 1 visits today)
Share This