Skriven av 10:07 Ur ruinerna

Vad göra med Kina?

I princip alla elaka virus, pester och elände som drabbat världen har kommit från Kina. Kalla dem corona, Spanska sjukan eller Digerdöden. Samtliga är de stämplade med ”made in China”. Afrika är inte helt oskyldiga, men med Aids och Ebola ligger de långt efter.

Trots det är det rädsla för ”rasism” mot kineser som det ropas om i coronatider. Att Donald Trump kallar det för ett ”Kinavirus” kritiseras. Kanske borde det vara Kina som kritiseras? Kanske borde man ta detta land i örat en gång för alla och säga att det får vara slut med snusket? Eller ska vi fortsätta jamsa med och låtsas som inget när nästa pandemi slår till? Är det värt det?

Europa och väst kan klara sig bra själva om vi vill. Det behövs inga kinesiska slavarbetare för att tillverka kläder eller komponenter till industrin. Industrin kan med fördel stanna i vår del av världen. Och varför tillåta Kina att köpa upp som de gör? På vilket sätt gagnar det oss?

Är verkligen massdöd orsakade av nya virus från Kina värt billiga prylar som man egentligen inte behöver? Säger du ja är du en idiot, säger du nej så måste du ta eget ansvar genom att säga ifrån … och förändra dina egna konsumtionsmönster. Enkelt, eller hur?

(Visited 4 times, 1 visits today)