Skriven av 09:50 Sverige

Vare sig corona eller rimfrost verkar stoppa gängen

Mycket av den vardagliga brottsligheten har minskat. Det är inte så underligt eftersom många håller sig hemma. Men de kriminella gängen håller igång och låter vare sig polisen eller viruset stoppa dem.

Polisens stora satsning  mot de kriminella gängen i Malmö – Operation Rimfrost – hoppades man skulle knäcka nacken på dem. Så verkar det inte ha blivit. Snarare visar siffrorna att det gått åt andra hållet. Antalet döda mellan 1 januari och 15 april var 15 stycken förra året. Detta år ligger det på samma nivå. Vad som inte ligger på samma nivå är dock antalet skjutningar. Både antalet skjutningar såväl som antalet skadade har ökat. Det går alltså åt helt fel håll.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Share This