Skriven av 15:57 Ur ruinerna

Ett mysterium hur Wilma dog

I en artikel i SVT den 26/5 konstaterar den tidigare åklagaren Barbro Jönsson att åklagaren kommer att ha en svår uppgift i det uppmärksammade Wilma-fallet, där 17-åriga Wilma misstänks ha mördats av sin 23-årige utländske pojkvän. Wilmas huvud påträffades i en plastpåse i en väska hemma hos pojkvännen.

Trots sex månader av förundersökning har polis och åklagare inte lyckats fastslå exakt hur Wilma dog, vilket gör åklagare Jim Westerbergs arbete besvärligt.

– Det går inte att förneka att det är ett svårt mål när man inte har hela pusslet, kommenterar före detta åklagaren Barbro Jönsson.

Det är tveklöst en knepig situation som Westerberg står inför. På det hela taget bör man undvika att kommentera rättsfall som är så oerhört komplicerade och höljda i mystik som detta och eventuella kommentarer bör kanske göras av välvilliga experter såsom SVT, men vi kan ändå inte avhålla oss från att framföra en lekmannateori: måhända har skiljandet av kraniet från bålen en viss bäring på dödsorsaken? Att polisen hittade pojkvännens fingeravtryck på den makabra förpackningen finns det säkerligen en oskyldig förklaring till.

Vi önskar vårt kompetenta rättsväsende all lycka i att lägga detta oerhört svåra pussel.

(Visited 112 times, 1 visits today)