Skriven av 08:57 Krönika, Ur papperstidningen

Förbud och hårda tag kan ibland vara det enda som fungerar

Det vore lögn att säga att det alltid är fel av den styrande makten att ta i med hårdhandskarna mot befolkningen. För att veta när de går för långt måste man ha en klar uppfattning om den rådande situationen. När det gäller coronapandemin så har vi det.

UR NATIONALISTEN NR. 3 | Om regeringen initialt – då smittan dök upp i Kina och ställde till det – stängt gränserna och sagt att detta verkar farligt som f-n, så nu ska vi agera preventivt, så hade det varit en sak. Om man sedan deklarerat att du visst kan resa till Alperna, men då är du inte välkommen tillbaka igen på ett bra tag, så hade man kunnat förstå det. Vi visste inte då vad vi hade att göra med. Ryktena sa att coronaviruset och sjukdomen som kom av viruset hade hög dödlighet och smittade som bara den. Att agera kraftfullt då hade inte varit konstigt.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 45 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This