Skriven av 08:28 Artiklar, Kultur

Fri beredskap

Att vara beredd är inte bara att ha samlat konserver och slipat upp yxan. Det finns en helhet att ta hänsyn till … och förstå.

Plutarchos skrev i Moralia II för drygt 1900 år sedan följande:

”…ingen levande kan säga: ’detta drabbar inte mig’, eftersom de är okunniga om hur stor betydelse det har för sinnesron att öva upp förmågan att med öppna ögon kunna se på lyckans växlingar och att låta bli att bilda sig släta, mjuka föreställningar, likt en som söker leva trygg i skydd av många förhoppningar som oupphörligt viker undan och inte håller stånd mot någonting.”

Det är lätt att skriva ned vad du behöver, de steg du behöver gå, men grunden i all beredskap handlar om inställning till livet, och självhjälps-böcker till trots så börjar detta med att du tar ett beslut och sedan agerar på beslutet. 

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 57 times, 1 visits today)