Skriven av 08:09 Artiklar, Sverige

Mariestadstidningen fortsätter hetsen mot Det fria Sverige

Massmedias uppdrag att berätta om vad som sker är vällovligt. Som vanligt gör de dock inte det när det gäller nationalister i Sverige. Mariestadstidningen verkar ha inlett en kampanj mot Det fria Sverige och Svenskarnas hus i Älgarås, något vi tittar närmare på här.

Att det skulle bli ett slut på Mariestadstidningens (och journalisten Malin Brings) hetsande mot Det fria Sverige efter hönan av en fjäder-reportaget i början av maj trodde nog ingen. Att Det fria Sverige fick in ett genmäle efter det kraftigt vinklade reportaget var positivt, men i samma andetag tidningen publicerade det så förnekade de också det som alla insåg, att publiceringen syftade till att smutskasta föreningen och skapa otrygghet i Älgarås.

Genom att leka med orden tror sig Malin Bring och tidningen hon jobbar för att man kan undkomma ansvar. I sitt svar på vårt genmäle skriver tidningen:

“I artikeln som refereras står det tydligt att föreningen DFS inte är anklagade för stenkastning.”

Låt oss läsa ur artikeln. Det står:

“Det finns inget konkret som visar att händelserna har något samband med Det fria Sveriges agerande.”

Det finns inget “konkret” skriver de, för att sedan fortsätta och låta en vänsterpartist och flyktingaktivist, Sara Tengvall Hoffman, förklara att DFS påverkat stämningen i Älgarås (på ett sätt som leder till stenkastning mot flyktingar, är införstått i kontexten). Detta är ett skolboksexempel på hur gammelmedia arbetar för att kunna sitta kvar på sina höga hycklande hästar och avsvära sig allt ansvar.

Någon vecka senare är det dags igen. I artikeln Reaktioner på uteblivet utegym (återigen skriven av Malin Bring) så får föreningen klä skott för alla mail som skickats till Töreboda kommun efter det att kommunen bestämde att Älgaråsborna inte ska få ett utegym bara på grund av att Det fria Sverige ville skänka det. I sig verkar kommentarerna som skickats till kommunen inte vara något att orda om. Svenskar blir upprörda av att åsidosättas av politiska småpåvar till förmån för den heliga Värdegrunden.

Det Malin Bring tar fäste på denna gång är att många av de som kommenterar inte bor i Älgarås (varför de ska undantagas rätten att tycka till kanske?). Bring själv bor inte i Älgarås … eller i Mariestad för den delen … eller i närområdet. Det hindrar inte henne från att tycka till genom sin “journalistik”. Sist men inte minst skriver hon också, efter att ha citerat flera av de mail som skickats, att ett av meddelandena polisanmälts då det “innehåller rena hotelser mot en namngiven person”.

Hur kopplar hon detta till föreningen, utan att för den skull kunna klandras? Ungefär på samma sätt som vid stenkastningen. Då fanns det inget “konkret” mot DFS, denna gång är det “förmodade DFS-sympatisörer” som skickat hotmail till Töreboda kommun. Mariestadstidningen gör vad de kan med den makt de har för att piska upp stämningen mot Det fria Sverige.

(Om du undrar huruvida Malin Bring hörde av sig till föreningen och frågade hur vi såg på dessa mail som skickats till Töreboda kommun så kan vi svara att hon inte gjorde det. Som vanligt är det mer intressant att skriva om oss, utan att höra med oss.)

Eftersom Mariestadstidningen inte är intresserade av föreningens tankar så tar Svegot det ansvaret och ringer upp Det fria Sveriges ordförande, Dan Eriksson. Hur ser han på Mariestadtidningens publiceringar och mailen som skickats till Töreboda kommun?

“För det första är det ju jättebra om folk säger vad de tycker, så något problem med att folk mailar till kommunen kan jag inte se. Att Mariestadstidningen väljer att fokusera och vinkla som de gör förvånar mig inte. Däremot tycker jag inte att man ska ägna sig åt hot, så klart. Det är heller inte så underligt att personer som inte bor i Älgarås hör av sig. I den mån det är medlemmar i föreningen är det ännu mindre konstigt. Många som har negativa åsikter om vår verksamhet i Älgarås bor inte heller där, till exempel kommunpolitiker som uttalat sig, vilket aldrig varit något som Malin Bring känt att hon måste ta upp.”

Eriksson fortsätter:

“För det andra verkar det mer och mer tydligt att Mariestadstidningen och Malin Bring påbörjat en offensiv mot Det fria Sverige. Kanske har det inte blivit som de hoppades att det skulle bli när vi kom till Älgarås, så nu måste de börja skaka om det hela för att få nyheter att skriva om. Att de försöker skapa friktion och konflikt tycker jag är tydligt. Vi kommer inte gå i den fällan. Vi bryr oss inte vad massmedia tycker om oss, eller politiker för den delen. Vi gör det vi tror på och vad gäller Älgarås så har vi fortsatt bra relationer med våra grannar i byn – det räcker mer än väl för oss.”

(Visited 69 times, 1 visits today)