Skriven av 09:29 Artiklar, Sverige

Polisen riktar in sig på Det fria Sverige

Inga brott har begåtts. Däremot har Det fria Sverige hjälpt till att skapa trygghet efter att polisen under lång tid ignorerat svenskars oro i Älgarås. I tidningen skrattar nu polisen åt de problem svenskar upplever, och kallar DFS för ”extremister” och varnar för att föreningen ”flyttar fram sina positioner”. Borde inte polisens jobb vara att upprätthålla lagen, inte agera politisk kommissarie?

Lokalpolisen Gunnar Åräng skrattar när Mariestadstidningens Malin Bring frågar om ”knarkande invandrargäng” i Älgarås. Några sådana finns inte, menar han. Kanske är det begreppet ”gäng” han skrattar åt, jag hoppas det. Om inte så har vi ett allvarligt problem. Ett problem med polisen, och det är sällan bra.

Det hela handlar om att några medlemmar i föreningen i Älgarås blev uppringda av en ung kvinna i byn. Hon berättade att hon blivit förföljd av några utlänningar som uppehållit sig vid hennes hus under några dagar. Ja, de flesta av er vet precis hur det är. Medlemmarna tog sig dit, pratade med två personer som uppehöll sig på platsen och förklarade att kvinnan kände sig otrygg, undrade om de två visste något mer och bad dem sedan att gå från platsen för kvinnans skull.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 31 times, 1 visits today)