Skriven av 10:02 Sverige

S uppåt – måste SD oroa sig?

Att befinna sig i politisk opposition är bra, utom när det är kris förstås. Då är det dåligt. Förutsatt att krisen inte är orsakad av de styrande förstås. Detta har SD fått känna på när coronaeländet tuffar på med oförminskad styrka. Men oroa sig, det behöver de inte.

Att Jimmie Åkessons SD på senare tid kantats av framgångar har inte gått någon förbi. Den stora smällen var när partiet också blev större än S i en ”godkänd” mätning. Större än M och andra största parti hade de då varit under en längre tid. Att det skulle kunnat gå på annat sätt för SD kunde bara den tro, som förnekar det SD:s politik vilar på, alltså att massinvandring och mångkultur raserar Sverige. SD är det enda utloppet för den åsikten/känslan varför svenskar som av olika skäl vaknar upp till ett Sverige de inte känner igen, inte har någon annan stans att gå än till SD. Faktum är att SD spelar i en helt annan division än övriga partier och i denna är de helt ensamma.

Åtskilliga ”experter” har genom åren försökt analysera SD och förklara hur det kan gå stadigt uppför för dem trots allt. Trots massivt motstånd, trots våldsamma attacker mot företrädare, trots förbud att demonstrera, trots bojkotter, trots massmedias drev och trots de egna företrädarnas fallenhet för ”skandaler”. Till sist tvingas alla konstatera att de regler och lagar som gäller övriga partier och partiföreträdare inte gäller för SD.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 117 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This