Skriven av 11:05 Ur ruinerna

Utlänningarna i Danmark visar vilka som bestämmer

Stram kurs med Rasmus Paludan i spetsen har vid åtskilliga tillfällen gett danskarna chans att se vilka det egentligen är som bestämmer i Danmark. Då och då dyker han upp på olika platser och så slutar det med att utlänningar provoceras av att ”deras” områden måste utstå åsikts- och yttrandefrihet. Vid flera tillfällen har det blivit så allvarligt att ordningsmakten fått dra vapen för att skydda Paludan.

Häromsistens besökte partiledaren ett invandrartätt område i Århus. I släptåg hade han – tack och lov antagligen – livvakter från danska polisen. Denna gång (det var inte första gången han besökte Århus) kunde han bli kvar på platsen i hela 20 minuter innan han tvingades bort av aggressiva utlänningar. Återigen tvingades poliserna dra vapen för att skydda Paludan, som evakuerades från platsen.

I och med det bevisade polisen att den platsen inte var Danmark och att dansk lag inte gällde. Det var utlänningarnas område och det var dessa som bestämde. Många danskar, precis som svenskar, tyskar, fransmän och så vidare, tror fortfarande att deras land är deras. Så är inte fallet. Om och om igen bevisas det självklara: när utlänningarna blir tillräckligt många så är det också de som bestämmer. Polis och Paludan fick vackert sätta sig i bilarna och hasta iväg.

Antagligen hoppas Rasmus Paludan att danskarna ska inse detta om han tillräckligt många gånger hamnar i sådana situationer. Man kan tycka vad man vill om hans metoder, men en sak är säker: han riskerar livet varje gång och fortsätter det så här så kommer hans tur förr eller senare att ta slut.

(Visited 147 times, 1 visits today)