Skriven av 10:39 Ur ruinerna

Välkommen tillbaka herr Gonorré

Polyamorösa förhållanden, kravlöst sex … sex hit och sex dit. Starka fria liberala människor som lever precis som de vill medan de trampar trötta tråkiga traditioner i smutsen. Leve modernismen, Tinder och Jaget. Knackar på dörren gör gonorré igen. Välkommen in, välkommen tillbaka.

Sex och porr och ligga runt, det är fina grejer det; faktiskt själva essensen av den moderna fria liberala människan. Ingen jävel ska säga åt dig (framförallt om du är kvinna) att hålla ihop benen. Från småbarnsåren ska vi ha sexualkunskap och gärna med inriktning på hbtq.

Den som säger emot ska misstänkliggöras. Det finns p-piller, läkemedel och HPV-vaccin som tar itu med det fysiska, och därtill KBT-terapi och psykofarmaka som tar itu med de inre demonerna som kryper fram ur själens mörka vrår efter att du legat runt som en dvärgschimpans.

Kanske behöver vi inte dra fram den största trumman att slå på (en relativt stor däremot). Föga förvånande är det till 80 procent homosexuella som smittas. Å andra sidan sker ökningen framförallt hos heterosexuella. Kan man säga att det risktagande och det fokus på sex som kännetecknat den homosexuella subkulturen också rotat sig hos andra?

Sexualiseringen av samhället har ju i det närmaste varit en folkrörelse som gått hand i hand med annat elände, så varför inte.

Stockholmarna ligger värst till. I huvudstaden handlar det om en 710-procentig ökning på 10 år. Det är ganska äckligt. Ökningen sker i hela landet, men värst drabbade är storstadsregionerna. Men värre blir det. Bakterien som orsakar sjukdomen blir också allt mer motståndskraftig mot penicillin. 50 procent av de testade bakterierna har varit resistenta mot något av de penicillin som används. Det bådar inte gott.

Vi är ännu inte uppe på nivåerna från 1970-talet (tänka sig att det var som värst just då) och förhoppningsvis kan vi slippa hamna där. Sanningen är ju den att det säger en hel del om ett folk och ett samhälle om könssjukdomar sprider sig alltmer. 

Det är ett – för att återanvända ett ord från stycket ovan – äckligt folk som lyckas med det. En sak vore det om det handlade om någon ny bakterie vi inte känner till, men gonorré har vi ju haft ett tag så den ursäkten duger inte.

Tack och lov är det förhållandevis enkelt att slippa eländet (precis som alla andra könssjukdomar). Och det är ofta de tråkiga traditionella typerna som undkommer (även om oturen kan drabba vem som helst). Återigen står det däremot klart att den moderna världen inte har mycket av värde att erbjuda.

Så glöm inte: Bara för att herr Gonorré knackar på dörren så behöver du ju inte släppa in honom.

(Visited 76 times, 1 visits today)
Share This