Skriven av 21:30 Ur ruinerna

Vem är svart nog för Joe Biden?

Att vara svart vet vi är ett veritabelt helvete, speciellt i USA. Det har vi lärt oss. Förvisso verkar det framförallt vara vita liberaler och opportunistiska svarta som tjatar om det, medan ansvarstagande svarta är upptagna med att ta ansvar och inte skylla allt på alla andra.

Trots det elände att vara född svart innebär, är det få som är så intressanta att lyfta fram. I USA drar politiker, på alla sidor, i alla trådar de kan för att vinna de svartas röster (det är till och med mer intressant än sydamerikanernas dito). Ibland går det dock inte som det var tänkt när svarta ska värvas som valboskap.

Presidentkandidaten Joe Biden har tidigare gjort bort sig i samröre med andra grupper. Som vicepresident höll han tal inför judar och för att imponera extra mycket på dem tackade han så mycket för allt de gjort. Tyvärr var deras påverkan på de liberala förändringarna av USA så många att han beskylldes för antisemitism efter att ha uppmärksammat dem; någon kunde ju få för sig att judarna är inblandade i alla samhällsförändringar som skett (till det värre enligt många).

Men inget stoppar Biden från att försöka. Senast intervjuades han i radioprogrammet ”The Breakfast Club” av Charlamagne Tha God (ja, han kallar sig det och ja … han är svart). Som slutkläm skulle Biden skoja till det – antar vi – och sa att svarta väljare som inte vet om de ska rösta på honom eller på Trump ”inte är svarta”.

Så där ja.

Självklart fick han mycket skäll för kommentaren, speciellt av svarta som föredrar Trump framför en förvirrad demokrat som tafsar på småflickor, småpojkar, tonåringar och vuxna kvinnor helt ogenerat (Joe Biden alltså). Men han backade inte, faktiskt. Småningom, i samtal med U.S. Black Chambers (en svart företagarorganisation) sa han att han inte borde varit så ”stolt” och lovade att han aldrig tagit de svarta väljarna för självklara.

Med tanke på att Biden är den kandidat som demokraterna valt så har massmedia inte gått särskilt hårt åt honom. Vare sig om detta, hans pedofila tendenser eller ”antisemitismen”. Och så kommer det nog se ut fram till valet.

(Visited 66 times, 1 visits today)