Skriven av 11:33 Artiklar, Sverige

Vem vare som kasta … sten på asylboendet i Älgarås?

Mariestadstidningen vädrar morgonluft igen och tackar sin lyckliga stjärna för att Det fria Sverige finns inom deras område. Äntligen chans till lite braskande rubriker. Nu insinuerar man en koppling mellan föreningen och några kastade stenar mot det lokala asylboendet.

Jag har tidigare skrivit om uppståndelsen efter att några DFS-medlemmar i Älgarås hjälpte till att ge lite trygghet åt en kvinna i byn, så jag ska inte orda mer om det här.

DFS inblandade insinuerar lokaltidningen

Låt oss istället se hur Mariestadstidningen gör sitt för att spinna vidare på det hela genom att insinuera att DFS är inblandade i stenkastning mot asylboendet.

Så här skriver tidningen om vad som skett:

”Vid två-tiden på natten efter det att DFS-gänget varit ute på byn, krossades en fönsterruta hos en trebarnsfamilj på asylboendet. Två bilar har också vandaliserats.”

Sedan fortsätter man:

”Det finns inget konkret som visar att händelserna har något samband med Det fria Sveriges agerande. Men språkstödjaren Sara Tengvall Hoffman, som undervisar i svenska på asylboendet, menar att föreningens retorik påverkar den allmänna stämningen i Älgarås.”

Någon språkstödjare – som får sin utkomst genom att mjölka skattemedel i massinvandringens spår – tycker något, vilket tidningen låter stå helt oemotsagt. Man räddar sig dock, rent pressetiskt, genom meningen: ”Det finns inget konkret som visar att händelserna har något samband med Det fria Sveriges agerande.” Inget konkret nej, men det är uppenbart vad man tror.

Journalisten Malin Bring lägger sedan till:

”När MT besöker asylboendet visar sig hennes antagande stämma.”

Obehaglig syn på Älgaråsborna

Malin Bring skriver mellan raderna att Det fria Sverige på ett eller annat sätt är skyldiga till att en fönsterruta hos en barnfamilj på asylboendet krossats samt att två bilar vandaliserades. Gammelmedia är sig lik och journalisterna pressas ut ur samma mall verkar det som.

Hon antyder vidare – genom nämnda språkstödjare – att boende i Älgarås påverkas till att vara otrevliga mot asylanterna på grund av föreningens närvaro. Jag själv är rätt säker på att de boende i Älgarås är självtänkande och fria individer, inte lallande fånar som Mariestadstidningen genom Malin Bring och Sara Tengvall Hoffman hävdar.

Vi ser tydligt hur de politiskt korrekta ser på vanligt folk, som utan att få säga sitt, tvingas vara värdar för utlänningar som dumpas i deras knän av politiker och fastighetsägare som sedan tittar åt ett annat håll. Älgaråsborna reduceras av Tengvall Hoffman och Bring till små människor utan kapacitet att forma sig egna uppfattningar. Det är en unken människosyn som kvinnorna för fram.

Att boende i Älgarås inte var förtjusta i situationen långt innan DFS kom till byn vet vi med all säkerhet. Jag har själv hört det i samtal med folk jag bekantat mig med i byn. Våldtäkten av en då 92-årig kvinna i Älgarås för några år sedan, var en varningsklocka (förövaren var en asylsökande afrikan) och sedan dess har det ringt många fler.

Generellt stökigt vid asylboendet

Migrationsverket verkar vid något tillfälle styrt om så att det framförallt hamnar familjer med barn i Älgarås, även om en hel del ensamstående män också finns här. Det går lite i vågor kort sagt.

Allt sedan etableringen av boendet har det kantats av oro och stök. Ibland har det varit bättre, ibland värre. Under en period brann det titt som tätt och i samband med en större brand i början av 2019 konstaterade utredarna att trappuppgångarna använts som uppehållsrum av de boende. Också drogförsäljning sker i området, tillika annan kriminalitet.

Vem eller vilka det var som kastade sten och levde rövare med ett fordon eller två denna gång vet jag inte. Jag vet däremot att föreningen inte är inblandad i det. Vi ägnar oss inte åt sådant. Punkt slut. Det är däremot inte svårt att spekulera om vad som hänt och varför, speciellt när man har lite bakgrundsinformation. Skyll inte på svenskarna.

Precis som i övriga Sverige innebar etableringen av ett asylboende i Älgarås att saker förändrades. Det mesta till det sämre. Det var med denna vetskap i ryggen som regeringen i samband med ”flykting”-krisen upphävde det kommunala självstyret så att Migrationsverket kunde placera folk överallt. Vare sig i Älgarås eller någon annan stans fick de boende säga sitt. Det behövs inget DFS för att svenskar ska påverkas av sådant.

Vad vill Mariestadstidningen?

Uppenbarligen vill man inte presentera en balanserad bild i alla fall. Vi hade kunnat berätta för reporter Bring att föreningen inte har att göra med någon stenkastning (samt att vi helst ser att man undviker stenkastning annat än vid strandkanten för att kasta macka) samt att vår tankekontroll över de boende är obefintlig. Men vi fick aldrig tillfälle att göra det eftersom hon inte ville ha vår kommentar. Texten blir kanske mer spännande när den tillåts vara ensidigt anklagande?

Det verkar som att man redan bestämt sig för hur det ligger till samt att man för vidare denna bild till de asylsökande. Jag har sett liknande förr och jag har sett hur det kan sluta. Det man gör är att hetsa och skrämmas, i det här fallet utlänningarna. I artikeln framgår det att de inte kände till DFS eller Svenskarnas hus, men efter att Mariestadstidningen varit där så kan vi vara säkra på att de informerats om oss. Frågan är bara vilken bild man målade upp för dem? Om Malin Bring har mage att insinuera i offentligheten att DFS hade att göra med stenkastningen, vad säger hon då mellan fyra ögon om oss? Har hon till och med fått några av de boende där (eller annorstädes) att smida planer på hur man ska hämnas på Det fria Sverige?

Är det kanske det man vill? Nog skulle det vara bra för tidningen i alla fall. Som sagt, jag har sett det förr. Kanske är det på sin plats för Mariestadstidningen att ta sitt ansvar i dessa polariserade tider?

(Visited 13 times, 1 visits today)