Skriven av 08:12 Artiklar, Krönika

Vet du hur du flagga skall?

Det var dags att säga adjö. Alla saker kommer till ett slut och ibland måste man ta farväl av trogna följeslagare. Tidens tand sparar ingen och det är en del av livet. Det var, kort sagt, dags att skaffa nya flaggor till båten.

Både den stora flaggan i aktern och vimpeln under topplanternan kunde konstateras vara helt utslitna när jag höll på med vårstädning och inventering av båten. Båda hade varit med länge och hållit förvånansvärt väl. Under årens lopp har jag lappat och lagat dem vid behov men nu var de så blekta och sönderfransade att det helt enkelt inte var lönt längre. 

Den stora akterflaggan i sin flaggstång hade jag storartade planer för. En vanlig rektangulär flagga utsätts för en hel del slitage när en smäller i vinden och börjar till sist gå sönder. 

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 36 times, 1 visits today)