Skriven av 13:56 Ur ruinerna

BLM-Melbourne publicerar regler för vita demonstranter

På söndag ska det demonstreras i Melbourne, Australien. Black Lives Matter har kallat och närmare 40 000 väntas komma (tack och lov är coronahotet borta också där). Många antas vara vita som sympatiserar med de svarta varför arrangörerna känner sig nödgade att gå ut med speciella regler till dem.

Bland annat får du som vit inte ta selfies under demonstrationen eftersom “du är där bara som ett vittne”. Vita får heller inte initiera slagord, bara upprepa sådana som svarta säger. Hamnar en vit person i frontlinjen måste de vara tysta, bara svarta röster får höras. Är man vit och där så är man det i egenskap av en “kropp”, vare sig mer eller mindre.

Det finns flera regler (se nedan) som vita måste lyda under demonstrationen och man kan inte annat än applådera de svarta som nu försöker på alla sätt och vis att etablera sin dominans. Att de ser liberala vita som mähän som ska utnyttjas är inte konstigt.

Risken är dock stor att det hela slår tillbaka på arrangörerna. För om inte de vita liberalerna får ta selfies medan de går i BLM-tåget och lägga upp på Instagram så är det inte så säkert att de ens kommer dyka upp. Sanningen är ju den att för dessa personer finns inget viktigare än att få visa upp sitt självhat och sin “vita skuld” på nätet.

(Visited 480 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This