Skriven av 14:25 Ur ruinerna

Den vita världen ska rivas ned

Medan BLM-protesterna går vidare och makthavare ger efter för kraven flyttar omstörtarna fram sina positioner. Under de senaste dagarna har minnesmonument och statyer av betydande personer utsatts för vandalisering av olika grad. I somliga fall har det klottrats, i andra har statyer helt rivits ner och slagits sönder.

Några egentliga ramaskrin har det inte lett till, i alla fall inte hos makthavare eller kulturpersoner. Snarare tvärt om, det har uppmuntrats. Londons borgmästare låter meddela att staden ska se över gatunamn och monument som bör rivas för att vara mobben till lags. Att han själv är invandrar pakistanier och muslim spelar kanske in. Å andra sidan finns det tillräckligt många vita vänsterblivna som applåderar förstörelsen för att borgmästarens ursprung inte kan anses som avgörande.

I Sverige är det (bland andra) den “prisade antirasisten” – svarta rasaktivisten – Lovette Jallow som mellan raderna uppmanar till förstörelse. Hon skrev på Twitter om Carl von Linné-statyer:

”Jag menar han finns överallt: Stockholm, Malmö, Göteborg, Uppsala mm mm mm. Jag hatar den i Humlegården som alltid stirrade på mig när jag åt min lunch”.

I en senare tweet menade hon att det inte var en uppaning att riva och vandalisera, vilket åtföljdes av en “Just-do-it”-gif. Ganska uppenbart vad hon egentligen menar. Men hon är inte först. Under några år har vänsteraktivister krävt att statyer tas bort, tillika annan offentlig konst som inte lever upp till deras krav.

Frågan är om du förstår att det är en krigsförklaring? De kräver att du ska ge dem allt de vill ha; de kräver att du ska böja knä för dem och därtill vill de förstöra ditt kulturella arv och allt som påminner om din historia. Det är vad som står på spel.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 381 times, 1 visits today)