Skriven av 10:55 Kultur, Ur papperstidningen

Ett land, ett folk värt att hylla

Varför ska vi hedra och hylla vårt land och vårt folk? I en tid då det svenska förnekas och förljugs är det viktigt att veta och kunna ge svar på tal.

UR NATIONALISTEN NR. 4 | ”Varför är Sverige och svenskarna värda att hyllas?”. Det är ämnet för denna artikel. Det hela kan låta enkelt. Men en fråga av denna typ har också sina svårigheter.

Det är till exempel som i ett kärleksförhållande. Man avråds ju från att fråga sin motpart just varför hon älskar dig. Detta förutsätts man göra om man ändå är ihop. Att ställa frågan kan förstöra det hela…!

Vidare kan det vara så att vi, som är etniska svenskar och hör till det Sverigevänliga lägret, sällan problematiserar vår kärlek till landet och folket. Vi tar den för given.

Men nu måste det göras. Frågan måste ställas: ”Varför är Sverige och svenskarna värda att hyllas?”

Själv har jag skrivit en bok som är en enda lång hyllning till det traditionella Sverige: Ett rike utan like. Så jag har en viss vana i att prisa detta land. Och de som byggt det, de etniska svenskarna. 

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

Lennart Svenssons bok Ett rike utan like kan beställas genom Logik förlag: www.logik.se eller köpas över disk i Svenskarnas hus, Västra långgatan 29, 545 72 Älgarås.

(Visited 939 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This