Skriven av 10:49 Ur ruinerna

Flaggfel i Göteborg på nationaldagen

Att inte flagga med den svenska flaggan på Sveriges nationaldag är fel. Flagga med vad du vill när det inte är flaggdag, borde väl till och med en inbiten ickenationalist klara av att respektera. Icke. I stället tar man chansen när den ges för att manifestera att landet och folket är betydelselöst.

I Göteborg (och i en del andra kommuner) såg man till att visa upp hur lite man bryr sig om nämnda land och folk genom att flagga med fel flagga på nationaldagen. Upp hissades regnbågsflaggan istället för den gulblå och en varm känsla av godhet spreds i brösten på de ansvariga.

Men tänk vad fel det blir.

Är det verkligen så att hbtq-personer ogillar Sverige till den milda grad att de inte ser svenska flaggan som sin? Om man är bög så vill man inte se den svenska flagga på stången på nationaldagen? Tror man sig vara född i fel kropp så ska regnbågsflaggan vaja och Sverige kan dra åt helvete? Det är inte lite som kommunen tillskriver hbtq-folket.

Ytterligare fel blir det ju också eftersom kommunen de facto utestänger massor med människor på nationaldagen. Strunta i svenskarna i sammanhanget och tänk på alla “nyanlända”. Till och med Löfven har dammat av svenska flaggan för att signalera nationell samling, så går Göteborg och skyfflar bort alla som inte är sexuellt avvikande genom specifik flaggning på nationaldagen. Hur kände alla flyktingar när de insåg att hbtq-frågan hade företräde framför dem på den dag som ska hälsa dem välkomna?

Sist men inte minst måste vi konstatera att den mest kända förståelsen för regnbågen som symbol är Guds förbund med människorna (Noa) efter Syndafloden. Den sattes i himlen som ett löfte att Gud inte skulle dränka en massa människor igen (det finns andra sätt än dränkning). Men varför skedde denna utrensning från första början? Enligt Bibeln var det bland annat på grund av folk ägnade sig åt homosexuella utsvävningar… Hoppsan sa. Gud dödar folk medelst översvämning på grund av sexuell synd och när allt var klart lät han regnbågen synas i himlen, också som påminnelse. Ett underligt val av symbol av hbtq-rörelsen kan tyckas, och ganska lustigt för den som vet. Man kan ju se det som att Göteborg hyllade Guds straff över hbtq-gänget från fordom och påminde oss alla hur det går om man ägnar sig åt dylika förströelser.

(Visited 669 times, 1 visits today)