Skriven av 21:10 Ur ruinerna

Höghöjdsrasism

På måndagskvällen spelade de två brittiska fotbollslagen Burnley och Manchester City match på Burnleys hemmaplan i Lancashire. Under matchen flögs ett plan över stadion med en efterföljande banderoll med texten ”White lives matter Burnley”.

Det kan tyckas vara ett harmlöst eller till och med positivt laddat meddelande men reaktionerna lät inte vänta på sig. Burnleys lagkapten Ben Mee (som är jättevit) säger att han skäms över att supporters till laget flugit över stadion med budskapet. Klubben har lovat att straffa de ansvariga supportrarna med livstids avstängning för det uschliga meddelandet.

Klubben förtydligar att budskapet ”på inget sätt representerar Burnleys ståndpunkt” och att man minsann allt ”arbetar med alla kön (reds anm: alla två?), religioner och trosinriktningar och vi är emot all form av rasism”. 

Gissningsvis är rasism mot vita dock helt i sin ordning och tillåtet.

(Visited 155 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This