Skriven av 09:39 Ur ruinerna

Linköpingsmördaren tros vara allvarligt psykiskt sjuk

Efter att polisen till sist fick ett genombrott och grep en person för dubbelmordet i Linköping 2004 så har det spekulerats kring motivet. De mördade (en äldre kvinna och en 8-åring) kände inte varandra och hade i princip inget gemensamt. Från start har dock gammelmedia hoppats på att ”rasism” skulle finnas med (eftersom 8-åringen var utlänning), så att man skulle kunna utnyttja denna tragiska händelse.

Expressen var snabba att hävda rasism som motiv så fort en gripen fanns. Både i en nyhetstext som i en krönika konstaterar tidningen att det var motivet, samt hur dåligt det var att polisen ignorerat rasismspåret i alla år. Polisen gick sedan ut och sa att det inte stämmer – rasism hade inte med saken att göra då eller nu – varpå Expressen låtsades som att det regnade.

Nu har den gripne genomgått den så kallade ”lilla sinnesundersökningen”. Slutsatsen är att den misstänkte, Daniel Nyqvist, lider av en allvarlig psykisk störning (även vid undersökningstillfället). Han kommer därför genomgå den ”stora sinnesundersökningen” innan åklagaren tar ställning till hur man går vidare.

Expressen är antagligen molokna då de inte kan spela ut rasistkortet. Vi fullt normala människor är glada över att mördaren är gripen och ser fram emot att han spärras in (för gott om rätten finner honom skyldig).

(Visited 156 times, 1 visits today)