Skriven av 17:38 Ur ruinerna

Parodiskt att ta Bolton på allvar

Det finns en hel del att säga om president Trump och mycket är inte till hans fördel. Utifrån ett nationalistiskt perspektiv finns det mycket att önska av hans presidentskap. Dock är han fortfarande bättre än alternativet Clinton och det faktum att USA klivit tillbaka en del bör alla vänner av fred och frihet applådera.

Därför är pk-kotteriet så till sig av John Boltons bok som släpps i veckan. Det utlovas massor med smaskiga detaljer som visar hur korkat, farlig, dum, galen etc. Donald Trump är. Antagligen får vi också läsa om hur bra John Bolton är. Därför lyfts boken av varje media i Väst.

Att vi helt plötsligt ska ta John Bolton som ett sanningsvittne är absurt. Karln är en krigshetsare av rang som – om han fått som han velat – riskerat att kasta in världen i ett storkrig. Han har krävt krig med Iran och varmt förespråkat politiken som går ut på att USA ska lägga sig i alla konflikter som finns och offra amerikanska liv för Israel och Saudiarabien närhelst det behövs.

Trump spelade inte det spelat. Varför han ens anställde Bolton är osäkert, kanske för att tillmötesgå somliga starka krafter. Men samarbetet blev inte långlivat efter att Bolton krävde att Iran skulle bombas i samband med att de sköt ner en av USA:s drönare. Trump gick inte med på det.

Sedan Bolton fick gå har han ägnat sig åt att skriva en bok mot president Trump … som vi ska ta på allvar?

(Visited 136 times, 1 visits today)