Skriven av 12:52 Världen

Upploppen i USA – en del av det naturliga sönderfallet

Kravallerna i USA är inget nytt eller speciellt, däremot är de en del av den process som leder USA mot avgrunden.

Kan tyckas borde det finnas mycket att skriva om demonstrationerna i USA. Speciellt om man läser gammelmedia så verkar det vara något unikt som sker. Ja, som det verkar på vissa står allt och vilar på en knivsegg. Så är icke fallet.

Det som händer nu har hänt tidigare i USA och jämfört med hur det då sett ut är det vi ser nu ännu inte värt att höja allt för mycket på ögonbrynen för. Visst finns det en del jokrar i leken; president Trump är en. Men i det stora hela är det som det brukar.

Samma krafter som alltid försöker tjäna på den svarta stammens ilska har underblåst skeendena. Inresta proffsdemonstranter har gripits av polis (eller jagats iväg av boende) och åtskilliga klipp där svarta kort och koncist deklarerar att ”ni kan inte lura oss” med hänvisning till någon påkommen antifa-aktivist går att se på nätet. Att dessa demonstrationer som blir upplopp delvis orkestreras kan inte förnekas. När det dök upp pallar med gatstenar och annats smått och gott för den hugna kravallaren på strategiska platser runt om i Minneapolis får det anses bekräftat.

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 785 times, 1 visits today)
0
Vi vill veta vad du tycker! Lämna en kommentar!x
()
x
Share This