Skriven av 10:29 Ur ruinerna

Afrikan erkänner: satte katedralen i Nantes i brand

Den 17:e juli stängde och låste afrikanen (en migrant från Rwanda som arbetade som volontär i kyrkan) Petrus och Paulus katedral i Nantes, Frankrike. Tidigt på morgonen efter utbröt branden i katedralen. Polisen misstänkte tidigt afrikanen som också togs in för förhör. Han släpptes dock och företrädare för kyrkan gick i god för mannen.

Polisen nöjde sig dock inte utan tog mannen i förvar en vecka senare varpå han erkände att det var han som stack katedralen i brand. Enligt afrikanens advokat är han ”djupt och uppriktigt ångerfull”. Uppgifterna går dock isär, enligt somlig media erkände han inte brottet förrän han var överbevisad om skuld. Kanske är han inte så ångerfull, kan man anta.

Afrikanen hade arbetat som volontär i katedralen i fem år innan han försökte bränna ner den. Någon klarlagt motivbild finns ännu inte. Om afrikanen döms kan det sluta med 10 år i fängelse, vilket inte är sannolikt, får vi tyvärr tillägga.

(Visited 143 times, 1 visits today)