Skriven av 10:29 Artiklar, Kultur

Att möta fördomar

Det sorgliga med denna korta berättelse är att den lika gärna kunde vara sann. Tankemönstren hos många antivita är precis som i sagan.

Anna var så arg att det kokade i henne. Hon hade just pratat med sin pappa och han hade kommit ut som Sverigedemokrat. Eller han hade inte sagt det rent ut men Anna förstod att läsa mellan raderna. Han hade sagt att han tyckte det var vansinnigt att flera ungdomsförbund, även CUF där Anna var engagerad, ville ge alla som omfattades av gymnasielagen amnesti. Han hade pratat på om att Sverige stod inför en stor kris och att det var dags att se om sitt eget land och folk.

Hur kunde han, hennes egen pappa, vara så grym, så elak, så hjärntvättad? Pappa som tidigare varit en god liberal och humanist. Pappa som alltid röstat på Centerpartiet precis som hans pappa. Pappa som alltid stått upp för det som var rätt. Hur hade han blivit så hjärntvättad?

Det här är en prenumerantexklusiv artikel. För att läsa den måste du teckna en prenumeration eller logga in. Du kan välja om du vill få hem tidningen i brevlådan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 161 times, 1 visits today)