Skriven av 10:22 Ur ruinerna

Attackerna mot det kristna Europa

Ett år och några månader efter den stora branden i Notre Dame, Paris, brann det igen i en katedral i Frankrike. Denna gång var det katedralen i Nantes som mötte lågorna. Enligt stadens borgmästare fann man tre brandhärdar i katedralen, vilket tyder på att branden var anlagd. Myndigheterna fortsätter dock att hävda att branden i Notre Dame var en olycka.

Hur det är med den saken kanske vi aldrig kommer få veta. Få får heller veta omfattningen av de attacker som sker mot kyrkor i Europa. Kyrkorna själva är försiktiga med att rapportera om vad de utsätts för och gammelmedia är i princip ointresserade.

Organisationen Observatory on Intolerance and Discrimination Against Christians in Europe samlar information om dylika attacker och listan på deras hemsida är lång. Hade de som tjuter när en moské eller synagoga vandaliseras brytt sig lika mycket om kristna kyrkor, symboler, statyer eller kyrkogårdar så hade de inte haft annat för sig än att tjuta (eller söka med ljus och lykta efter oförrätter). I princip attackeras den kristna tron och kulturen dagligen, utan att någon bryr sig nämnvärt.

Och varför skulle de? När inte kyrkornas ledare säger något utan gör allt de kan för att passa in i världen är det svårt att motivera engagemang. Men kanske kan man tänka att det inte är den nuvarande inkarnationen av den kristna tron som är under attack. Förstå istället att det är Europas historia, framtid och kultur som är målet – då kanske lite jävlar anamma kan uppbådas.

Vill du läsa mer sådant här? Teckna en prenumeration på Nationalisten, Sveriges enda nationalistiska tidskrift. Den kommer ut en gång i månaden och du väljer själv om du vill få hem den tryckta upplagan eller bara läsa den digitalt.

(Visited 103 times, 1 visits today)